Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 1a Fase de la Copa Catalana en Edat Escolar, primera competició oficial de la temporada 2022 i també primera competició per a moltes de les gimnastes de l’EGIBA.

Dissabte, les primeres en competir van ser les categories C4G i C4P.
A C4G,  l’equip format per Noa Lizana, Ona Santolaria, Iona Parareda i Fiona Masfret van obtenir la tercera posició.
Pel que fa individualment, Iraia López es va penjar la plata a la classificació general amb la cinquena millor nota de l’aparell de salt i la quarta millor nota de terra, on empatava amb Fiona Masfret que va quedar quarta a la classificació general. Iona Parareda va obtenir la segona posició a l’aparell de barra i Alexia Maldonado a salt.
Cal destacar la bona actuació de les companyes Nuria Junyent, Julia Mir, Aina Ramírez i Mariona Noguera.

A la categoria C4P,  l’equip format per Irene Peña, Gina Carrion i Lila Cols van aconseguir la cinquena posició.
Les seves companyes Paula Petrizzelli, Enia Puig i Julia Roy van fer una molt bona actuació.

En la categoria A4P i A4G les més petites es van estrenar fent una gran competició, que les va portar al 2n lloc per equips en la categoria A4P. L’equip estava format per Gina Gamisans, Júlia Martinez, Aina Casals, Blanca Martinez i Carla cambronero. També cal destacar la 6a posició d’Aila Vendranas a la categoria A4G, sent 1a a l’aparell de terra.

La primera jornada va acabar amb el torn de les categories B4G i B4P.
A B4P, l’equip format per Alèxia del Sar, Aina Garcia, Aina Aguilar i Isona Codina, va aconseguir mantenir-se en pòdium durant tota la tarda i finalment quedar-se amb el bronze.
Individualment, Alèxia del Sar aconsegueix quedar 6a a la classificació general amb la millor nota a l’aparell de paral·leles i una quarta posició a salt, on empatava amb Mia Martos. Isona Codina i Aina Garcia van compartir la tercera plaça a l’aparell de paral·leles.
Cal destacar també la bona actuació de Gianira Chasi i Lucía Roldan que malauradament no van aconseguir arribar al podi.
A B4G, l’equip format per Zoe Marín, Julia Martín i Paula Cambronero es va penjar el bronze tot i ser l’únic equip d’entre els cinc primers conformat per tres gimnastes.
A la classificació individual, Zoe Marín va quedar cinquena amb la millor nota de salt de la competició i la cinquena a barra. Julia Martín aconsegueix la nota més alta a l’aparell de terra i Paula Cambronero a barra.
Les seves companyes Paula Alonso, Marta Moreno i Nicole Díaz també van fer una bona competició.

Diumenge van competir les gimnastes de la categoria E4P. L’equip format per Mireia Montaner, Mireia Hernández, Alba Pérez i Vera Martínez van aconseguir l’or. I l’equip format per Clàudia Querol, Itziar Muñoz, Aida González i Awka Becerra van aconseguir la plata. En la classificació general, Clàudia Querol va guanyar la medalla de bronze en la classificació individual i va obtenir la 1a posició a barra d’equilibris empatant amb la seva companya Mireia Montaner obtenint les dues millors notes de la competició en aquest aparell. Mireia Montaner va obtenir també la 3a posició a les paral·leles i la 5a posició en la classificació general. Pel que fa Itziar Muñoz va quedar en 3a posició a l’aparell de terra i va obtenir la 4a posició en la classificació general.

Cal destacar que totes les gimnastes del Club Egiba van fer una molt bona competició d’inici de temporada.