Tres de les 10 gimnastes que es jugara aquest dissabte un lloc al Equip Nacional Absolut per la participació al Mundial de Stuttgart, classificatori pels JJOO de Tokio, són les nostres gimnastes, Andrea Carmona, Carla Font i Lorena Medina que aniran al control selectiu previ a aquest Mundial.

Desprès del darrer campionat d’Espanya, la seleccionadora nacional, Lucia Guisado, va convocar a les tres gimnastes sèniors i els seus entrenadors pel control del proper dissabte 31, classificatori pel Mundial.

Les gimnastes seleccionades després del 31, amb els seus entrenadors, es concentraran al Centre d’Alt rendiment Esportiu de Madrid per preparar l’encontre fins la primera setmana d’octubre.

12 són els països que podran optar als JJOO de Tokio 2020 en el concurs per equips, les potents seleccions d’EEUU, Rússia i Xina ja van aconseguir la classificació olímpica al darrer Mundial de Doha 2018, ocupant les places de podi.

Les nou places restants seran pels 9 primers països del mundial de Stuttgat, on Espanya hi serà present ja que es va classificar al mundial anterior.

Per l’Egiba, tenir tres gimnastes seleccionades, ja ha estat un gran èxit. El darrer Mundial de Doha 2018 ja varem ser-hi amb l’Andrea Carmona i, per aquesta edició, ja hi tenim 3 gimnastes amb possibilitats. Encara que són gimnastes molt joves, han demostrat el seu potencial, passant cap a l’elit més selectiva.