Només 0,150 punts el van separar del podi a la competició eslovena

Reeixida jornada final de Thierno Boubacar Diallo a les World Challenge Cup Series de Koper (Eslovènia). El nostre gimnasta de l‘Egiba, que divendres va segellar la seva classificació per a la final de bar-res paral·leles, va oferir, ahir, en la jornada decisiva, les seves millors prestacions i va finalitzar en quarta posició.

L’excel·lent actuació de Thierno Boubacar Diallo a la final va propiciar que els jutges li atorguessin una qualificació de 14,000 punts, només 0,150 punts menys que el tercer classificat, el gimnasta xipriota Ilias Georgiou (14,150).

En la fase de classificació, disputada divendres, Diallo va assolir una puntuació de 13,350 punts, una marca que li va permetre accedir a la final com a setè. El vuitè i últim gimnasta en classificar-se va ser l’indi Rakesh Patra (13,250 punts). Ilias Georgiou va dominar les rondes classificatòries amb una nota de 14,300 punts, seguit del gimnasta del Kazakhstan Milad Karimi (14,050) i de l’altre representant de la selecció estatal, Joel Plata (13,800).

Diallo va reservar la seva millor versió per a la final dominical, en la qual el manresà va oferir un exercici més reeixit que tres dels oponents que divendres havien assolit una millor puntuació que ell, el bielorús Raman Antropau (13,900), l’italià Tommaso de Vecchis (13,850) i el seu company de selecció Joel Plata, que, amb una nota de 13,650 punts, va ocupar la vuitena i darrera posició. Diallo també va aconseguir millor puntuació que l’indi Rakesh Patra (13,650), setè classificat.

El guanyador en barres paral·leles a les World Challenge Cup Series de Koper va ser el britànic Frank Baines (14,450 punts). Va pujar al segon graó del podi el kazakh Milad Karimi (14,350) i al tercer, l’esmentat gimnasta xipriota Ilias Georgiou.

Divendres, Thierno Boubacar Diallo també va competir en salt en la segona jornada de les rondes classificatòries. En aquest aparell, el manresà va ocupar el dissetè lloc, amb una qualificació de 12,850 punts i, per tant, no va poder accedir a la final d’ahir.

En contraposició, el seu company de selecció Adrià Vera es va classificar, en signar la tercera millor nota (14,250 punts), rere del gimnata de Hong Kong Wai Hung Shek (14,825) i del bielorús Yahor Sharamkou (14,350).

Adrià Vera no va poder pujar al podi. Tot i millorar la qualificació obtinguda divendres, els 14,275 punts acumulats només li van permetre assolir el cinquè lloc. El guanyador va ser Wai Hung Shek, amb 14,675 punts, seguit de Yahor Sharamkou (14,600) i de l’israelià Andrei Medvédev (14,475).