Els bagencs Chavarria i Vilarasau deixen petjada als Jocs Olímpics de la Joventut

A Buenos Aires, ambdós gimnastes de l’Egiba s’han classificat en el Top 5 en la modalitat de trampolí

La sallentina Marina Chavarria ha estat quarta i el santfruitosenc Robert Vilarasau, cinquè. Ambdós gimnastes de l’Egiba, han tingut una més que destacada actuació en els Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires, en entrar al Top 5 en la modalitat de trampolí, després de competir davant les millors promeses mundials de la seva especialitat.

Chavarria i Vilarasau s’havien classificat per a la final en quarta i sisena posició, respectivament, a les preliminars. La sallentina ha mantingut la seva plaça que sembla la té reservada, ja que va acabar en quart lloc el novembre passat en el Campionat del Món i l’abril en l’europeu. La manresana Clara Bozzo, la seva entrenadora, ha comentat que «busquem des de fa temps una plaça al podi, però aquesta és resisteix. El seu rendiment és espectacular, però també s’ha de tenir el gran nivell de les seves rivals.

En el cas de Robert Vilarasau, va millorar, a la final, la sisena posició preliminar, en acabar en una bona cinquena plaça. Segons Clara Bozzo, «la situació del Robert ha estat semblant al de la Marina, molt a prop de les medalles. Les puntuacions d’execució no van ser les que té habitualment, i si l’hagessin puntuat per sobre hauria pogut penjar-se el bronze. La categoria masculina, però, és molt competitiva, com ho determina per exemple que el principal favorit al triomf, el bielorús Ivan Litvinovich, es va haver de conformar amb la quarta plaça. Sigui com sigui tanquem aquesta competició amb la satisfacció d’haver estat a primera línia mundial, sense cometre cap error i donant una molt bona imatge internacional».