Andrea Carmona es classifica amb Espanya per a la final de l’Europeu de gimnàstica

La selecció estatal va aconseguir una classificació que no obtenia des de 2004

Andrea Carmona durant l’execució de l’exercici de terra a Glasgow | RFEG

La selecció espanyola, amb la bagenca Andrea Carmona, es va classificar dijous per a la final de l’Europeu de gimnàstica artística que s’esta celebrant aquest inici d’agost a Glasgow. La gimnasta de l’EGIBA, que tot i competir en categoria absoluta, només té 15 anys, va participar a les qualificacions on la selecció estatal es va classificar en setena posició. Des de 2004 que la selecció no es classificava per a la final d’un Europeu. Carmona va formar part d’una selecció que completaven Paula Raya, Cintia Rodríguez, Helena Bonilla i Ana Pérez. La fase de classificació va estar liderada per França, a qui van seguir Rússia i Bèlgica. A nivell individual, Carmona no va poder classificar-se per la final de l’exercici de terra, la seva principal especialitat. La bagenca va comptar amb una impresionant coreografia i uns molt bons salts, però no va estar molt encertada en l’execució dels exercicis i no va poder acabar entre les vuit primeres. En la jornada d’aquest dijous, tot i ser la competició per equips, les actuacions també servien per determinar els finalistes individuals en cada un dels aparells.

Aquest divendres és el torn de la competició júnior, amb la gimnasta de l’EGIBA Lorena Medina que participarà amb la selecció estatal. En aquesta ocasió no és una fase classificatòria sinó que directament es disputen les medalles. Dissabte a partir de les 2 del migdia (per Tdp) i diumenge serà el torn de la final absoluta amb la participació, de nou, d’Andrea Carmona.

Finalment, a partir del dia 9 d’agost, començarà la competició absoluta masculina, amb la presència del gimnasta de l’EGIBA Thierno Boubacar a les files de la selecció espanyola.