Del 2 al 9 de maig 2018 se celebra al Marroc la 17a Gymnasiade, un dels esdeveniments esportiu – culturals de més gran magnitud a nivell mundial. En aquesta competició s’hi concentraràn els millors esportistes escolars dels cinc continents (un total de 53 països i 3.000 atletes participants) en un espai dedicat a l’actuació esportiva, per intercanviar programa cultural i educatiu.

gymnasiade 2018 lorena medina egiba

La Gymnasiade 2018 està composta per 18 disciplines / modalitats esportives: aeròbic, atletisme, boxa, ciclisme, esgrima, golf, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, escacs, judo, karate, lluita, natació, petanca, surf, taekwondo, tennis i tir a l’arc. Totes les competicions es duran a terme a Marraqueix, excepte la natació i el surf que es desenvoluparan a Casablanca.

La gimnasta de l’EGIBA Lorena Medina, es una de les gimnastes seleccionades per la Federació Espanyola de Gimnàstica per formar part de l’equip nacional júnior que representarà a Espanya en aquesta competició. A més a més, Lorena viatjarà acompanyada pel seu entrenador Xavier Casimiro com a responsable de l’equip de gimnàstica artística femenina. La delegació està formada per un total de 36 membres, de les modalitats artística femenina i masculina, rítmica i aeròbic: 8 entrenadors, 20 esportistes, 8 jutges, 1 metge i 1 fisioterapeuta que estaran allotjats a la Vila Olímpica des del dia 2 fins el 9 de maig.

gymnasiade 2018 lorena medina egibaEl format de l’esdeveniment comença amb la Cerimònia d’inauguració el dijous dia 3 a la tarda i finalitza amb la Cerimònia de Clausura el dimarts 8 de maig.

Lorena Medina ha aconseguit la classificació en aquesta selecció després de diferents controls de seguiment, obtenint la primera plaça dins l’equip. La seva regularitat i la gran dificultat i execució que presenta en els quatre aparells la permet lluitar amb l’objectiu de les finals All- arround i classificar-se en les finals de qualsevol dels quatre aparells.

És un privilegi per a una esportista d’aquesta edat haver estat seleccionada per a participar en aquest esdeveniment i poder viure les experiències del mateix.